שלילת מרכיב
שלילת מרכיב
אני רוצה לחפש "ה' אל משה", אך לא כאשר כתוב לפניו "ויאמר", אך כן כתוב לפניו "וידבר" או "דיבר".
ניסיתי להכניס מילת "וידבר" ב"שלילת מרכיב" וזה גורם שהחיפוש לא מעלה שום תוצאה.
איך עושים חיפוש כזה?
ניסיתי להכניס מילת "וידבר" ב"שלילת מרכיב" וזה גורם שהחיפוש לא מעלה שום תוצאה.
איך עושים חיפוש כזה?
Re: שלילת מרכיב
איך רשמת את שם ה'?
עשיתי עכשיו חיפוש על "אל משה" ושללתי המרכיב "מקצר" (ולא שמעו אל משה מקצר רוח), אך באותו טור הכנסתי "לאמר" ולא שללתי אותו.
לא קיבלתי אף תוצאה של "אל משה לאמר"!
זאת אומרת שאם שוללים מרכיב אחד בטור, התוכנה שוללת כל הטור?
לא קיבלתי אף תוצאה של "אל משה לאמר"!
זאת אומרת שאם שוללים מרכיב אחד בטור, התוכנה שוללת כל הטור?
בגלל זה לא קיבלת שום תוצאה.אדקאפפעל כתב:ה'
בחיפוש לא רושמים ה' אלא יקוק
איפה בדיוק הכנסת את את המילה מקצר?אדקאפפעל כתב:ושללתי המרכיב "מקצר"
בטור שלישיresponsa כתב:בגלל זה לא קיבלת שום תוצאה.אדקאפפעל כתב:ה'
בחיפוש לא רושמים ה' אלא יקוקאיפה בדיוק הכנסת את את המילה מקצר?אדקאפפעל כתב:ושללתי המרכיב "מקצר"
אז מה הטעם לכתוב לאמר?
בכל מקרה יהיה לך בתוצאות המילה לאמר כך שאין טעם לכתוב אותה.
מה הטעם? כי אני לא רוצה תוצאות שאין שם "לאמר"!responsa כתב:אז מה הטעם לכתוב לאמר?
בקיצור: אם שוללים מרכיב אחד בטור, זה גורם שכל המילים המופיעים באותו טור נשללים בהחיפוש?
מעולה, אז אתה פשוט שולל את מה שאתה לא רוצה ואוטומטית תקבל את מה שאתה כן רוצה גם בלי לכתוב אותו!אדקאפפעל כתב:מה הטעם? כי אני לא רוצה תוצאות שאין שם "לאמר"!
לא, גם אם תכתוב את המילה לאמר אחרי משהו ששללת אתה עדיין תקבל.אדקאפפעל כתב:בקיצור: אם שוללים מרכיב אחד בטור, זה גורם שכל המילים המופיעים באותו טור נשללים בהחיפוש?
שלילה זה אך ורק למה שמסומן עליו שלילה, אבל בדומגא של החיפוש שלך לכתוב לאמר זה מיותר אלא אם כן אתה רוצה באמת לקבל אך ורק תוצאות של "אל משה לאמר" ואז השלילה שלך היא מיותרת כי אתה לא תקבל אותה אם לא רשמת אותה.
אם אתה כותב "אל משה לאמר" התוכנה לא מחפשת משהו אחר, נכון?
לדוגמא הנה שני חיפושים, העליון עם שלילה של מקצר וכתיבה של לאמר והתחתון בלי שלילה של מקצר ועם כתיבה של לאמר ומספר התוצאות זהה לחלוטין.
אני רוצה לקבל כל הפסוקים שכתוב בהם "אל משה דבר", אך לא הפסוקים בהם כתוב "אל משה לאמר"responsa כתב:מעולה, אז אתה פשוט שולל את מה שאתה לא רוצה ואוטומטית תקבל את מה שאתה כן רוצה גם בלי לכתוב אותו!אדקאפפעל כתב:מה הטעם? כי אני לא רוצה תוצאות שאין שם "לאמר"!
לא, גם אם תכתוב את המילה לאמר אחרי משהו ששללת אתה עדיין תקבל.אדקאפפעל כתב:בקיצור: אם שוללים מרכיב אחד בטור, זה גורם שכל המילים המופיעים באותו טור נשללים בהחיפוש?
שלילה זה אך ורק למה שמסומן עליו שלילה, אבל בדומגא של החיפוש שלך לכתוב לאמר זה מיותר אלא אם כן אתה רוצה באמת לקבל אך ורק תוצאות של "אל משה לאמר" ואז השלילה שלך היא מיותרת כי אתה לא תקבל אותה אם לא רשמת אותה.
אם אתה כותב "אל משה לאמר" התוכנה לא מחפשת משהו אחר, נכון?
לדוגמא הנה שני חיפושים, העליון עם שלילה של מקצר וכתיבה של לאמר והתחתון בלי שלילה של מקצר ועם כתיבה של לאמר ומספר התוצאות זהה לחלוטין.
מה אני אמור לעשות?